Toezichthouder

Toezicht op werkzaamheden levensexecuteur

Wat houdt het toezichthouderschap in?
Het toezichthouderschap is erop gericht om toezicht te houden op de werkzaamheden van de levensexecuteur. De levensexecuteur legt periodiek verantwoording af aan de toezichthouder. Hoe vaak dit is, spreekt u af met de levensexecuteur. Ook als u familiare levensexecutele heeft, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een toezichthouder van Lebemto. Daarnaast kunt u afspreken met de levensexecuteur dat deze overleg moet plegen met de toezichthouder als het gaat om specifieke handelingen. De levensexecuteur kan bij twijfel ook afstemming zoeken met de toezichthouder.

Werkwijze van de toezichthouder

Voor het gebruikmaken van de toezichthouder volgen we
onderstaande stappen:

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Beëindiging van de toezichthouder

1. Kennismakingsgesprek

Voordat we voor u aan de slag gaan als toezichthouder, vinden we het belangrijk om u en uw situatie te leren kennen. We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar kennen. Wie bent u, wie zijn wij, wat is uw situatie, waar bent u naar op zoek, wat kunt u van ons verwachten en wat zijn de kosten? Op basis van deze vragen leren we elkaar kennen. Natuurlijk kunt u op basis van het gesprek altijd contact met ons opnemen voor antwoorden op verdere vragen.

2. Beëindiging van de toezichthouder

Onze taak als toezichthouder eindigt als de volmacht wordt ingetrokken. Daarnaast eindigt het toezichthouderschap als de volmachtgever overlijdt.

Beste relatie,

Aankomende periode kunt u een brief verwachten van AON. Zij stoppen met het aanbieden van de inboedel en WA verzekering. We vinden het vervelend dat AON de brieven naar u stuurt maar wij kunnen hier niets aan doen. De ABN is bezig met een alternatief voor deze verzekeringen. U hoeft niets te doen en u blijft gewoon verzekerd.

met vriendelijke groet,

Lebemto